İstanbul'daki Hrant Dink eyleminde 4 polis yaralandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 06:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülüşünün 2. yılı dolayısıyla Şişli'de yapılan törenin ardından, polise taş atan gruba gaz kullanılarak müdahale edildiğini, bu sırada 2 polis aracının camlarının kırıldığını, 4 polis memurunun da yaralandığını bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 15.00'de Agos Gazetesi önünde düzenlenen törenin ardından, törene katılan bazı örgütlü grupların, görevlilerin ikazlarına rağmen kortej oluşturarak ve trafiği de kapatarak Taksim istikametine yürüyüşe geçtiği belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Israrla yürüyüşe devam eden ve görevlilerimize taşlarla ve sert cisimlerle saldıran, iki polis aracının camlarını kırmak suretiyle hasar veren, dört görevlimizin çeşitli yerlerinden yararlanmalarına sebebiyet veren gruba sırasıyla Ramada Oteli, Vali Konağı Kavşağı ve Dolapdere;de su ve kontrollü olarak gaz kullanılmak suretiyle müdahale edilmiştir. Çeşitli yerlerinden yaralanan dört personelimiz ayakta tedavi edilmiştir."

Açıklamada, konu ile ilgili görüntülerin "www.iem.gov.tr" web sitesinde olduğu duyuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber